Sara Rosalie deelt haar less is more avond routine.

En welke duurzame beauty producten daarbij niet mogen ontbreken.

In dit interview lees je over de avond routine van Sara Rosalie. Ze is de vrouw achter de succesvolle skincare lijn Sara Rosalie. Haar producten zijn 100% natuurlijk en worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd. In dit interview deelt ze wat haar less is more avond routine inhoudt en welke duurzame beauty producten daarbij niet mogen ontbreken.

Qey: Hoe begint jouw avondroutine?
“Ik leg rond acht uur ’s avonds altijd mijn telefoon weg, zodat het in mijn hoofd al wat rustiger wordt. Verder lees ik het laatste half uur en vermijd ik zoveel mogelijk schermen. Als ik dat niet doe, merk ik dat gelijk en slaap ik ’s nachts slechter. Als ik ’s avonds nog douche, maak ik gebruik van een body brush om de huid op m’n benen, armen, rug en buik te exfoliëren. Dit werkt ook heel goed om je doorbloeding een oppepper te geven.”

Qey: Hoe reinig jij je huid voor het slapen gaan?
“Ik gebruik een milde gel-to-milk reiniging van Squalan, vaak samen met een konjac spons. Ik krijg heel vaak verhalen van vrouwen te horen die een droge en geïrriteerde huid hebben. Mijn eerste vraag luidt dan: ‘wat voor reiniging gebruik je?’ Reinigingsproducten zijn vaak veel te heftig voor je huid. Denk maar eens aan hoe vaak handen wassen de huid op je handen beïnvloedt, zo werkt het ook voor je gezicht.”

Qey: Wat voor skincare gebruik je?
“Na het reinigen breng ik de Eco Tan aan, een fijn product voor een mooi kleurtje. Deze laat ik even intrekken. Ik gebruik natuurlijk de producten van mijn eigen skincare lijn Sara Rosalie. Met mijn middelvingers breng ik daarna de Eye Balm aan op de huid rondom m’n ogen. Daarna gebruik ik de Face Balm en in de winter vaak ook nog een beetje Lip Balm. Een paar keer per week breng ik de Face Balm iets dikker aan en masseer ik m’n gezicht met een gua sha stone. Daarvoor gebruik ik de jade steen van Lois Lee. Deze helpt bij het afvoeren van afvalstoffen, maar ik gebruik het vooral om de doorbloeding van de huid te bevorderen. Door de oliën in de balm wordt je huid heel soepel en kun je deze makkelijker en beter masseren.”

Quote Start

“De Face Balm van Sara Rosalie is essentieel in mijn avond routine.”

Quote End

Qey: Welk product is essentieel voor je avond routine?
“Dat is de Face Balm uit mijn skincare lijn Sara Rosalie. Sinds ik die heb ontwikkeld, heb ik eigenlijk geen last meer van een droge, trekkerige en schilferige huid. Misschien klinkt het als zelfpromotie, maar gelukkig hoor ik het ook van mensen die onze producten gebruiken.”

Qey: Hoe verzorg je jouw haar aan het einde van de dag?
“Ik borstel mijn haar met een borstel van Rock & Ruddle en doe het in een lage staart. Mijn haar is te zwaar voor een hoge knot en ik krijg snel haarpijn. Sinds ik het in een lage staart doe ’s nachts, heb ik er veel minder last van. Ik heb geen bijzonder satijnen kussensloop, dat vind ik niet lekker slapen. Ik vind het belangrijker dat de vulling van m’n kussen van wol is, omdat dat de temperatuur van je lichaam veel beter reguleert dan alternatieven. Of het per se iets voor je huid of haar doet, weet ik eigenlijk niet.”

Qey: Wat naar mijn mening vaak onnodig wordt vergeten in een avond routine is…
“Dat je echt niet zoveel nodig hebt. Ik weet dat de cosmetica industrie het liefst wil dat je zoveel mogelijk producten in je beauty routine propt, maar eigenlijk belast je de huid daar alleen maar mee. Laat je huid zoveel mogelijk met rust. Kies voor een milde reiniging en een goed voedend product. Focus je daarnaast op het verbeteren van de dingen die je huid van binnenuit beïnvloeden: hormonen, doorbloeding en je immuunsysteem.”

“Reinigingsproducten zijn vaak te heftig voor je huid. Ik gebruik een milde gel-to-milk reiniging van Squalan.”

Q

Het verhaal van Qey

Ontdek het nu

Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden en privacy policy.