Contact voor noodgevallen instellen op Android?

Wat is ICE contactpersoon?

Hieronder lees je hoe je dat voor Android en iOS kunt doen. ICE is de internationale afkorting voor: In Case of Emergency. Door deze afkorting voor de naam van partner/familie in je mobiele telefoon te zetten weten hulpverleners wie ze moeten bellen als je daar zelf niet toe in staat bent.

Hoe stel ik een ICE nummer in?

ICE-contact instellen op een Android-telefoon

 1. Open het instellingenmenu.
 2. Ga naar ‘Over de telefoon’.
 3. Ga naar ‘Noodinformatie’.
 4. Druk op ‘Contacten voor noodgevallen’.
 5. Druk op ‘Contacten toevoegen’.
 6. Voeg het ICE-contact toe.

6 . 2020 .

Hoe werkt noodoproep Android?

Hoe een noodgeval ICE-contact instellen op Android?

 1. Ga naar “Instellingen”
 2. Ga naar “Over de telefoon” (onderaan het scherm)
 3. Druk op “Noodinformatie”
 4. Druk op “Contacten voor noodgevallen”
 5. Druk op “Contact toevoegen” en selecteer de persoon die je als noodcontact wilt markeren.
 6. Je hebt nu je noodcontact aangemaakt!

•24 2020 .

Wie te bellen in geval van nood?

U belt het alarmnummer 112 voor spoedeisende hulp. Bijvoorbeeld als u of iemand anders dringend medische hulp nodig heeft. Bij brand. Of als u getuige bent van een misdrijf.

Hoe bel je de hulpdiensten?

Je mag naar 112 of 101 bellen als je dringend de brandweer, een ambulance of de politie nodig hebt. Als het niet dringend is, bel je beter de lokale brandweer, je huisarts (buiten de uren de wachtdienst van huisartsen) of de lokale politie.

Wat te doen in noodgevallen?

In een levensbedreigende situatie kunt u het beste direct 112 bellen. In een noodsituatie mag u zelf medisch handelen. Bij minder dringende situaties kunt u bellen met de huisarts of centrale doktersdienst.

Hoe bereik je de politie?

Contact

 • Alarmnummer. 112 (gratis)
 • Tolkcontact. 112 via de app Tolkcontact (gratis)
 • Dier in nood. 144 (gebruikelijke belkosten)

Hoe kan ik de politie bereiken?

Contact met 0900-8844.

Hoe politie bereiken?

Bel naar het nummer 101 in geval van nood. Het nummer 100 vormt u wanneer er gekwetsten of gewonden betrokken zijn bij het voorval. Met een GSM kan u overal in Europa terecht op het nummer 112 op voorwaarde dat uw gsm met een SIM-kaart is uitgerust (zelfs als u geen bereik of krediet hebt).

Hoe lang duurt het voor politie komt?

Via het alarmnummer (112) en het landelijk telefoonnummer van de politie (0900-8844) komen bij de meldkamer 24 uur per dag alle telefoontjes binnen. De meldkamermedewerkers beoordelen de binnengekomen meldingen op belangrijkheid.

Wat gebeurt er als je de politie belt?

Bel je 112, dan krijg je binnen 10 seconden een centralist aan de lijn. Hij of zij vraagt: “Wil je politie, brandweer of ambulance spreken?” Je wordt meteen doorgeschakeld naar de juiste instantie, … Als je alles verteld hebt, schat de centralist in hoe dringend de melding is en of het ?cht om een 112melding gaat.

Kun je de politie appen?

Contact via Politie.nl Eind deze maand verdwijnt de app uit de Playstore (Android) en de App Store (iOS). Momenteel wordt Politie.nl al als vervangende optie aangeboden. Deze is via de mobiele browser te benaderen. … Het is mogelijk de site als favoriet op het startscherm van de telefoon te plaatsen, net zoals bij apps.

Welk politiebureau aangifte doen?

Je kunt zelf kiezen naar welk politiebureau je gaat. Je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via 0900 – 8844. Soms zijn er nog andere mogelijkheden, bijvoorbeeld bij je thuis. Er komen dan agenten bij jou thuis langs om de aangifte op te nemen.

Kan ik aangifte doen van bedreiging?

U kunt mondeling worden bedreigd of schriftelijk, bijvoorbeeld via e-mail, chat of sociale media. … Als u zich bedreigd voelt, belt u de politie op 0900 – 8844 (belkosten). U hoort van de medewerker of u aangifte kunt doen en hoe u dat doet.

Hoe lang duurt een onderzoek van de politie?

In totaal kan de politie u dus maximaal 15 uren ophouden voor onderzoek. Deze 15 uren gaan overigens pas in op het moment dat u bent aangekomen op de plaats van het verhoor. De plaats waar u wordt aangehouden is bijna nooit de plaats waar u ook verhoord gaat worden. Vaak vindt het verhoor plaats op het politiebureau.

Hoe kan ik weten of er aangifte tegen mij is gedaan?

U mag ook zelf informatie vragen over uw zaak aan de politie of het OM. U kunt ook informatie over uw aangifte, het onderzoek en de eventuele strafzaak vragen bij het Slachtofferloket.

Hoe lang blijft een melding bij de politie staan?

Bij overtredingen blijven de gegevens 5 jaar bewaard (als er een taakstraf of vrijheidsstrafvoor is opgelegd blijven ze 10 jaar bewaard). Voor misdrijven blijft het 20 jaar, of 30 jaar bewaard (als de maximale straf van het strafbare feit 6 jaar of meer is) en. Bij zedenmisdrijven blijft het 80 jaar bewaard.

Wat te doen als de politie niks doet?

De politie is in de meeste gevallen verplicht om uw aangifte op te nemen. Als u vindt dat de politie niet meewerkt bij uw aangifte, kunt bij de politie zelf een klacht indienen.