De carrièrelessen van Annelou de Groot, directeur in de vastgoedbranche

Enerzijds is ze nuchter, iemand die recht op haar carrièredoelen afgaat. Anderzijds volgt ze haar gevoel. Annelou de Groot heeft een indrukwekkende carrière in de vastgoedbranche. Momenteel is ze development director bij IWG (International Workplace Group), het moederbedrijf van flexkantoren als Spaces en Regus. Qey sprak haar over de vastgoedwereld, thuiswerken en haar belangrijkste lessen op het gebied van leiderschap.

Door: Yasmine Esser

Qey: Heb je altijd in de vastgoedbranche willen werken?
"Ik ben er bij toeval ingerold. Met mijn master in finance leek een carrière in de financiële sector een logische keuze. Maar na een stage bij Deloitte vastgoedconsultancy, ben ik nooit meer weggegaan uit de vastgoedbranche. Inmiddels ben ik een bekend gezicht tussen –nog steeds wel– veel mannen. Ik heb diverse functies kunnen uitoefenen en in veel verschillende typen vastgoed gewerkt. Zo ben ik landenmanager geweest van het beursgenoteerde Vastned waar ik winkelpanden aankocht en verkocht, maar ik ben ook directeur geweest bij een nationaal makelaarscollectief. Die afwisseling heb ik ook wel nodig, want ik raak snel verveeld. Je ziet mij zelden tevreden, ik heb altijd wel een doel waar ik naar toe werk."

Qey: Je was 26 toen je voor het eerst directeur werd. Hoe was dat?
"Ja, dat was bij het makelaarscollectief. Ik was niet alleen jong, ik was ook de eerste vrouw ooit in die functie. Een van de mannelijke collega's zei tegen mij, op mijn eerste dag: 'jij gaat dit nooit redden, meisje'. Het was net een ontgroening, ik kreeg weer helemaal het gevoel dat ik had toen ik bij studentenverenigingen ging. Ik werd even getest, dat zou bij een man nooit gebeurd zijn. Ik vind dat alleen maar een uitdaging en ik reageer er ook niet op. Ik ben meer het type dat hard werkt en met daden laat zien wat ik kan."

Qey: Inmiddels ben je development director bij IWG, een wereldwijd bedrijf, waar je je bezig houdt met de merken Spaces en Regus. Dat zijn flexkantoren. Werk je zelf heel flexibel?
"De bedrijfscultuur is: practise what you preach. Toen ik begon, werd er letterlijk gezegd: 'het maakt ons niet uit waar je werkt of wanneer en in hoeveel tijd, als je je doelen en targets maar haalt'. Dat vind ik echt waanzinnig. Ik voel me daardoor een ondernemer en geen werknemer en zo kom ik ook het beste tot mijn recht. De pandemie heeft ook bij mij patronen doorbroken. Nu doe ik het zo: ik begin vanuit huis – ik woon in de buurt van Den Bosch – en rijd dan naar een van de kantoren in Amsterdam of Rotterdam, net waar ik wil zijn. Voor de files probeer ik weer terug te zijn en dan werk ik thuis nog even verder. Ik check ook constant mijn telefoon. Rond etenstijd, voor het slapengaan. Zo ben ik eigenlijk altijd aan het werk, maar dat vind ik wel prettig. Als ik zin heb even naar mijn favoriete boetiek te gaan –ik vind winkelen heel fijn– voel ik me daardoor geen seconde schuldig. Als ik niet werk ben ik bij mijn kinderen van vijf en zeven."

Qey: Wat voor type leidinggevende ben je?
"Ik probeer te zorgen dat iedereen doet wat-ie leuk vindt, omdat je dan een betere werknemer bent. Het doet er in mijn ogen niet toe wat een 'hoge' of 'lage' functie is . Wat er vaak gebeurt: je maakt promotie, krijgt een nieuwe functietitel en je wordt manager, terwijl je het eigenlijk heel leuk vond om met klanten te spreken, stukken te schrijven of sales te doen ."

Qey: Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd over leiderschap?
"Toen ik bij het makelaarscollectief werkte, zegden op een gegeven moment twee mensen hun baan op. Ik schrok me kapot en was bijna in tranen. Tot iemand uit het bestuur zei: 'Annelou, dat geeft niet, wees zuinig op je vacatures.' Pas later begreep ik wat hij bedoelde. Een vacature biedt een kans om een nieuwe weg in te slaan. Neem nooit zomaar, snel, iemand aan omdat je druk bent. Kijk goed naar wat je organisatie op dat moment nodig heeft en zoek iemand die goed is. En wees daar zuinig op. Achteraf is het ook helemaal goed gekomen."

Qey: Veel mensen hebben de afgelopen anderhalf jaar thuis gewerkt, hoe denk je over de toekomst van het kantoorleven?
"Hybride werken, 100 procent. Een beetje vanuit huis, een beetje vanuit het hoofdkantoor en een beetje dichtbij huis, op een flexwerkplek. We zien dat een flexwerkplek niet meer alleen voor ondernemers en zzp'ers is, maar ook voor werknemers in loondienst die dichterbij huis willen werken."

Qey: Wat zijn je doelen en dromen voor de toekomst?
"Er zijn nog weinig vrouwen aan de top van het vastgoed , maar dat is wel mijn ambitie: CEO worden van een grote vastgoedorganisatie. Ik heb geen vastomlijnd plan om dat te bereiken –ik ben ook een gevoelsmens, ik wil alleen iets doen als het goed voelt– maar ik spreek zo'n doel wel uit. Ik zeg het tegen mijn gezinsleden, tegen collega's, nu tegen jou. Ik geloof erin dat als je het uitspreekt, de weg ernaartoe makkelijker is."

Become a Qey Member!

Registreren