Deze 5 kleine aanpassingen in je leven zorgen ervoor dat je meer kwaliteit ervaart

Geluk zit in de kleine dingen. Het is een cliché, maar wél universeel. Vraag een persoon naar zijn of haar ultieme geluksmoment en je ontdekt dat het vaak net als in het interview met Dyantha Brooks genieten van een kop koffie is of het ruiken van een bepaalde geur die een mooie herinnering oproept. Toch staan we niet altijd stil bij dit soort fijne momenten. Daarom tipt Qey 5 kleine aanpassingen in het dagelijks leven waardoor je bewust meer kwaliteit ervaart.

Door: Babette Grunder

Quote Start

Het bewust investeren in een ander kan je veel levensgeluk brengen –en de ander ook!

Quote End

1. Investeer in een ander persoon
Het kan in het begin onwennig voelen, maar het bewust investeren in een ander kan je veel levensgeluk brengen – en de ander ook! Het is bewezen dat je een gelukshormoon aanmaakt wanneer je iets goeds doet voor je medemens. Dit hoeft overigens geen grote daad te zijn. Een glimlach op straat naar een onbekend persoon of een praatje met de krantenverkoper voor de supermarkt kan al veel indruk bij iemand achterlaten. Voelt het als te klein om impact te maken? Bedenk je dan dat als iedereen dit zou doen, ieder mens op aarde iedere dag zo’n geluksmomentje ervaart.

2. Investeer in rijke stoffen
Terwijl je hoogstwaarschijnlijk investeert in een mooie pantalon, een stel stevige schoenen en een dikke winterjas, is de kans groot dat je minder bewust nadenkt over je sokken. Toch kan dat meer voor je gemoedstoestand doen dan je denkt. Zachte sokken van merino wol zorgen ervoor dat je het gevoel hebt dat je op wolkjes loopt. Je merkt wezenlijk verschil met een standaard paar sokken. Wanneer je investeert in sokken van goede kwaliteit, dan is het daarnaast ook nog eens een duurzame aankoop. Kwalitatieve sokken blijven namelijk ultrazacht en lang mooi. De all-time favoriete van modekenners zijn de exemplaren van Falke

Een andere gouden tip als het om geluksmomentjes gaat is het investeren in beddengoed. Wie kent het gevoel niet van vers, krakend beddengoed? Stoffen die zeer geschikt zijn voor dit luxe gevoel zijn hotellinnen of katoen satijn. Ook het aanschaffen van een zijden kussensloop kan bijdrage aan een luxe gevoel. De stof is niet alleen goed voor je huid, maar de zachtheid van de stof zorgt dat jij met het gevoel van kwaliteit in slaap valt.

3. Investeer in suppletie
Een goed gevulde smoothie, een volle mand vol kleurrijk fruit of een verse salade. Met een druk leven vol zakelijke afspraken, reizen en sociale gelegenheden is het soms niet genoeg. Een goede manier om je gezondheid te ondersteunen is door middel van voedingssupplementen. Ons advies is om altijd eerst bloedonderzoek te laten doen. Zo weet jij precies waar je lichaam om vraagt en in welke hoeveelheden. Een fijne plek waar je persoonlijk advies krijgt op basis van je bloedwaarden is Klaever Health. Bekende gezichten onder wie Linda Tol, Lucy Woesthoff en Romy Boomsma gingen je al voor.

Je maakt een gelukshormoon aan wanneer je iets goeds doet voor je medemens.

Q

4. Investeer in geuren
Wie kent het niet? Die ene winkel die zo heerlijk ruikt. Door het interieurparfum wordt het winkelen direct een ontspannen gelegenheid en ook de producten trekken sneller je aandacht. Studies hebben aangetoond dat bepaalde geuren een geluksgevoel losmaken. Met geur kun je dus bewust een fijn gevoel creëren. De prachtige geurkaarsen en homesprays van merken als Le Labo Fragrances, Diptyque, Byredo of Cire Trudon toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Wil je niet alleen de perfecte geur, maar ook een eyecatcher in je interieur. Je bent dan aan het juiste adres bij Fornasetti Profumi in een prachtig kunstige flacon.

Veel van ons dragen parfum, maar heb je wel eens geïnvesteerd in een kwalitatieve douchegel? Een goede douchegel kan de hele dag om je heen blijven hangen. Zo word je gedurende de dag regelmatig positief verrast door de geur. Een mooi voorbeeld van een product dat je blijft ruiken is Chanel n5.

5. Investeer in je mindset
Dankbaarheid zorgt voor een gelukkig gevoel. Het is daarom heel waardevol om jezelf te trainen in dankbaarheid. Hoe? Door aan het eind van de dag op te sommen waar je die dag dankbaar voor bent. Je zult zien dat je altijd wel iets weet, hoe klein het ook is. De vrijwilligers in een studie van psychologen van de University of California gingen je al voor. Ze werden in drie groepen verdeeld en moesten wekelijks dagboeken bijhouden over één onderwerp. De eerste groep schreef over de grote gebeurtenissen van die week, de tweede groep over de moeilijkheden die ze hadden en de laatste over alles waar ze dankbaar voor waren. 10 weken later was die laatste groep veel optimistischer en tevredener met hun leven dan de mensen in de andere groepen. Ze waren er zelfs fysiek beter aan toe.

Wat is jouw ultieme geluksmoment?

Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden en privacy policy.