Quality in Life interview met shownieuws presentatrice en Expeditie Robinson deelnemer Dyantha Brooks

De 33-jarige Dyantha Brooks is momenteel te zien in Expeditie Robinson en staat aan de desk van Shownieuws. Naast een indrukwekkende televisie carrière is ze moeder van Davis en verwacht ze haar tweede zoon begin volgend jaar. Daarnaast is ze echtgenote, dochter en zus. Qey gaat in gesprek met Dyantha en onderzoekt wat kwaliteit in haar drukke bestaan betekent.

Door: Babette Grunder

Wat betekent kwaliteit in het leven voor jou?
“Ik denk bij die vraag aan kwaliteit van het leven. Het is een cliché, maar voor mij is dit wanneer mijn gezin en ik gezond zijn en wanneer ik geen financiële stress ervaar. Ik geniet van een kop koffie halen, een weekend weg met mijn gezin of een avond uit eten.”

Is dat altijd zo geweest?
“Ja, ik kom uit een nuchter gezin. Mijn ouders werkten hard zodat ze mijn broer en mij konden geven wat we nodig hadden. Ik heb nu meer te besteden en ik hou zeker van mooie spullen zoals een tas, maar het definieert niet mijn geluk.”

Welke quote motiveert jou om elke dag weer het meeste uit jezelf te halen?
“De mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest. We zijn vaak bang om dingen te doen. Zo kan ik best piekeren. De quote herinnert mij om dingen gewoon te doen en niet te ontlopen omdat ik het spannend vind. Expeditie Robinson is zo’n voorbeeld. Ik moest mijn gezin loslaten, wist niet hoe het zou zijn en hoe zou ik het überhaupt gaan doen op zo’n eiland? Ik zag in eerste instantie duizenden beren op de weg. Uiteindelijk bleek het een mooi avontuur. Zakelijk gezien ken ik deze momenten ook. Zo wilde ik bij Talpa werken, maar dacht: wat als ik afgewezen word? Je moet het gewoon doen en vaak valt het mee.”

Viel Expeditie Robinson ook mee?
“Begrijp me niet verkeerd, ik vond het zwaar op dat moment. Maar als ik terugdenk, dan vraag ik me toch af waar ik me van tevoren zo druk om heb gemaakt. Natuurlijk heb ik mijn gezin gemist, maar thuis is alles goed gegaan en het leven draait gewoon door. Mijn man juichte mij toe om iets voor mezelf te doen, omdat ik altijd bezig ben met moeder zijn.”

Hoe kijk je naar online reacties?
“Mensen zullen altijd een mening hebben. Die leg ik snel naast me neer. Je huid moet voor dit vak dikker worden. Mochten mijn ouders of man iets zeggen, dan zou ik luisteren, maar het is onbegonnen werk om altijd alles maar uit te leggen aan mensen die niet dichtbij mij staan. Ik heb er vrede mee dat mensen het niet altijd begrijpen.”

Wat wil jij uitstralen met je kledingstijl?
“Dat je alles kunt zijn. Van een kokerrok met witte blouse tot een gescheurde jeans met legerjas en Nikes: ik pas mijn kleding graag aan op mijn mood. Tijdens Shownieuws ben ik netter gekleed en draag ik vaak een blouse met oorbellen, terwijl ik van nature stoerder ben. Ik neem vaak de kleding over die de stylist voor mij uitkiest voor Shownieuws. Daarom ben ik meer Dyantha van Shownieuws geworden dan de hiphop chick die ik eigenlijk ben. Dat besef kwam pas echt tijdens Expeditie Robinson. Daar dachten de medekandidaten dat ik ouwelijker en stijver was. In het programma droeg ik een hoodie en vlechten en op die manier voelde ik me echt mezelf. Het was niet zo gepolijst. Ik heb dat na mijn terugkomst wel vastgehouden. Ik draag minder make-up, blouses en naaldhakken.”

Welke producten en merken zijn een verlengstuk voor jouw manier van leven, wie je bent en waar jij voor staat en mogen niet ontbreken voor een kwalitatief leven…
Op het gebied van beauty is dat @ctilburymakeup. Voor interieurinspiratie @georgiainteriordesign. En op het gebied van health & wellness @Imageskincare en @nutraskin.

Become a Qey Member!

Registreren

Maak je bewust duurzame keuzes?
“Ik probeer bewust te zijn van wat ik koop, maar het zit bij mij meer in een duurzame levensloop van een kledingstuk. Vroeger kocht ik vooral goedkoop en veel, nu kijk ik meer naar kwaliteit. Ik zoek bewust naar kledingstukken waar ik na twee jaar nog blij mee ben. Ik ga eens in de zoveel tijd door mijn kast op zoek naar items die ik niet meer draag. Deze schenk ik aan mijn moeder of vriendinnen. Van de kleding van mijn 4-jarige zoontje maak ik ieder jaar een kledingpakket. Dat geef ik dan aan een onbekende vrouw die het goed kan gebruiken.”

Wat is je routine om je fysiek en mentaal gezond & energiek te voelen?
“Sporten, ik doe graag aan krachttraining en cardio. In mijn zwangerschap heb ik het laten verzaken omdat ik heel moe was. Toch voel ik me heel fijn als ik sport. Ik trainde graag bij Rocyle Studios en Saints & Stars, maar dat doe ik nu minder omdat een te hoge hartslag wordt afgeraden wanneer je zwanger bent. Daarnaast ben ik aan het kickboksen met mijn personal trainer Dilshan Fong. Ik ben bij hem begonnen toen ik wist dat ik een Expeditie Robinson-kandidaat was. In eerste instantie begon ik omdat ik me er bewust van was dat ik in bikini op televisie kwam. Maar toen de opnames dichterbij kwamen, wilde ik het vooral zo goed mogelijk doen en werd dat mijn motivatie. De opnames mogen dan voorbij zijn, ik train nog steeds bij hem. Ik hou van eten en nu gedurende mijn zwangerschap eet ik het liefst de hele dag door koolhydraten.”

Heb je een ochtendritueel?
“Ik heb alles geprobeerd. Van vroeg opstaan tot een zonnegroet en van schrijven in een dagboek tot de app Headspace, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet van de regelmaat ben.

Ik ga laat naar bed wegens de opnames van Shownieuws, ik slaap kort en ik heb geen regelmaat in mijn voedingspatroon. Toch werkt dit goed voor mij. Wanneer ik minder energie voel, pak ik wel bewust mijn rust. Ik voel me mentaal sterk.“

Wat zijn je onmisbare selfcare rituelen op beautygebied?
“Mijn gezicht goed reinigen is echt mijn ultieme tip. Dat is erg belangrijk, want ik draag veel make-up voor mijn werk. Vroeger was ik daar vrij slordig in en was ik in de weer met doekjes. Nu gebruik ik Image-producten. Ik begin met een lichte scrub en gebruik daarna een cleanser. Daarna breng ik een serum en een nachtcrème aan. In de ochtend was ik mijn gezicht weer en gebruik ik een crème.”

Ik ben zeker niet perfect, maar ik ben tevreden met wie ik ben en hoe ik eruitzie. Ik heb mezelf volledig geaccepteerd. Dat is niet altijd zo geweest. In mijn tienerjaren kampte ik met anorexia. Ik zat in een klas met alleen maar blonde meisjes met steil haar. Nu ik ouder ben, probeer ik gewoon blij te zijn dat er geen grote dingen zijn waaraan ik me aan stoor. Ik ben heel zeker geworden door mijn relatie. Mijn man geeft me, vanaf het begin, de bevestiging dat ik mooi ben en in zijn ogen perfect.”

Wat is je grootste les op carrière gebied?
“Hard work beats talent. Er zijn mensen van wie ik vroeger dacht dat ze niet zo getalenteerd waren. Het zijn die mensen die keihard hebben gewerkt om beter te worden en daardoor verder waren dan ik. Daarmee bedoel ik niet enkel hard werken in de vorm van veel, maar vooral efficiënt. Dat doe ik ook. Als ik ergens mee bezig ben wil ik het vol gas doen, daarna laat ik het voor wat het is om weer bij mijn gezin te zijn.”

Quote Start

Ik hou zeker van mooie spullen zoals een tas, maar het definieert niet mijn geluk.

Quote End

Wat zijn je carrière dromen?
“Ik zou heel graag Human Interest programma’s willen maken, zoals Over mijn Lijk en Five days inside. Ik heb gemerkt dat we in een tijd leven waarin er ruimte is om zelf het initiatief te nemen. Ik wil binnenkort beginnen met een podcast, waarin ik mensen interview die mij fascineren. Ik ben nu aan het uitschrijven wat centraal moet staan in al die gesprekken.”

Geloof je in manifesteren?
“Ik geloof in dingen uitspreken. Vroeger durfde ik me niet eens presentatrice te noemen. Nu ben ik ervan overtuigd dat je je dromen hardop moet zeggen. Zeg juist welke programma’s je wil maken en waar je naartoe wilt groeien, anders weten mensen dat niet van je. Ik spreek het uit en gooi het daarmee het universum in en werk er vervolgens naartoe.”

Wat is jouw qey to kwalitatieve relaties?
“Met de juiste persoon zijn. Wanneer je allebei evenveel energie in de relatie stopt, dan kom je heel ver samen. Mijn man en ik zijn al 11 jaar samen. We willen altijd samen groeien en het leven mooier maken voor elkaar. In de relatie met mezelf luister ik goed naar mijn eigen behoeftes. Ik heb een druk leven, maar trek soms aan de rem.”

Welke vragen stel jij jezelf om bewuster in het leven te staan?
“Mijn vader heeft een herseninfarct gehad toen ik dertien was. Hij kon van de een op de andere dag niet meer praten en was voor de helft verlamd. Hij heeft weer leren lopen en je kunt hem verstaan, maar hij zoekt soms naar woorden. Daardoor heb ik op jonge leeftijd geleerd wat echt belangrijk is.

Ik denk daarnaast dat iedereen die kinderen heeft hetzelfde belangrijk vindt in het leven. Niet de beste carrière of het meeste geld, maar het gezinsgeluk. Een kind maakt je bewust over het leven en dankbaar voor wat je hebt.”

Welke thema’s houden je bezig?
“Ik zet me in voor Edwin van de Sar Foundation, dat ondersteunende projecten doet voor de hersenstichting. Dat is gezien de geschiedenis van mijn vader erg belangrijk voor me. Goed werkende hersenen is het begin van een fijn leven. Daarnaast probeer ik bewust te zijn van mijn omgeving. Zo maak ik altijd een praatje met de man die naast de deur van de supermarkt staat of vraag ik de kooplieden op de Albert Cuyp hoe het gaat. Ik weet precies wie een zieke moeder heeft of een hondje dat niet lekker gaat. Ik probeer niet in mijn telefoon het leven aan mij voorbij te laten gaan, maar te leven met de mensen om mij heen.”

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen en welk nieuw inzicht heb je recentelijk opgedaan?
“Ik denk dat ik altijd bij mezelf incheck. Hoe doe ik het als moeder en hoe kan ik minder gehaast zijn? Ik probeer vriendelijk kritisch op mezelf te zijn en me af te vragen: hoe doe ik het nu? Daarnaast luister ik veel podcast in de auto. Niet zozeer specifiek over persoonlijke ontwikkeling, maar wel interviews van onder anderen Kaj Gorgels (Ff relativeren) en van Ruud de Wild (30 minuten rouw).”

Wat betekent quality in life voor jou?

Quote Start

Vroeger durfde ik me niet eens presentatrice te noemen. Nu ben ik ervan overtuigd dat je je dromen moet uitspreken.

Quote End

Een garderobe die bij je past met Manon de Boer

Bekijk video's

Bewust eten met Naela Health

Bekijk video's