Hybride werken is de toekomst, maar hoe doe je dat eigenlijk? Expert Gonny Vink geeft tips

Terug naar kantoor? Ja graag, maar niet meer fulltime. Want de eindeloze reistijd en schreeuwerige kantoortuinen, die missen we níet. Hybride werken dus: gedeeltelijk op kantoor en gedeeltelijk elders. Expert Gonny Vink, auteur van het boek Leidinggeven op afstand (2019) en eigenaar van Work21, geeft tips.

Thuiswerken was vroeger iets waar we naar snakten. Wat leek het ons heerlijk om een dag niet voor het ochtendgloren in een volle trein of in de file naar kantoor te reizen. Een dagje niet jezelf opdoffen. Zelf je tijd indelen, pauze wanneer je wilt en eindelijk stevig door kunnen werken zonder allerlei onderbrekingen vanuit de kantoortuin.

Met de kennis van nu lijken die gedachtes uit een andere wereld te komen. Nu willen we niets liever dan gewoon weer eens een dag de deur uit gaan, een doel hebben buitenshuis. Al moeten we een halve dag in de file staan; kom maar op! Nou ja, dat denken we nú.


Toch gaan we waarschijnlijk nooit meer fulltime terug naar kantoor. Bijna iedereen wil hybride werken – gedeeltelijk op kantoor en gedeeltelijk thuis, of op een andere locatie – blijkt uit onderzoek van vakbond FNV. 91 procent van de 10.000 ondervraagden wil zelf zijn of haar werkplek kunnen bepalen. Tegelijkertijd vindt 72 procent het belangrijk gebruik te kunnen maken van een werkplek op kantoor.

Thuiswerken en hybride werken: hoe is het juridisch geregeld?
Momenteel mag je als werknemer niet op eigen houtje bepalen waar je werkt. Op basis van de Wet flexibel werken, die geldt voor bedrijven van tien werknemers of meer, mag een werknemer vragen of werken vanaf een andere locatie toegestaan is. Maar een werkgever kan dit verzoek afwijzen, zonder een reden te geven.

Er ligt een nieuw wetsvoorstel, de Wet werken waar je wil, waarmee de werknemer meer rechten krijgt om zelf een werkplek te kiezen. In dat geval zou een werkgever 'ja' moeten zeggen op de vraag van de werknemer of hij of zij thuis mag werken, ténzij er sprake is van zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen. Werkgevers zien het echter nog niet zitten. Het zou alleen maar kosten met zich meebrengen. Bovendien denken ze dat ze er wel uit gaan komen met werknemers.

Is hybride werken de toekomst?
Ja, denkt Gonny Vink, auteur van het boek Leidinggeven op afstand (2019) en eigenaar van Work21, dat mensen helpt om optimaal samen te werken. "Autonomie, zelf bepalen waar, wanneer en hoe je je werk organiseert, is heel belangrijk voor medewerkers. Natuurlijk snakken veel werknemers er op dit moment naar om elkaar weer te zien, maar ik denk dat als ze fulltime terug naar kantoor zouden gaan, ze snel beseffen dat het thuis ook heel fijn was. En ook voor organisaties heeft het voordelen. Werknemers worden flexibeler en wendbaarder. Zo'n mindset helpt ook in het werk."

Hoe overtuig je je baas om hybride te werken?
Volgens Gonny staan de meeste organisaties wel open voor een nieuwe manier van werken. Toch zijn er ook bedrijven die bang zijn – zelfs na anderhalf jaar thuiswerken, of misschien juist daardoor – dat de betrokkenheid bij het bedrijf verdwijnt als werknemers niet fulltime op kantoor zijn. Uit een onlangs uitgevoerd onderzoek van DVJ Insights in opdracht van RTL Z blijkt dat 1 op de 5 werkgevers* wel weer volledig terug wil keren naar kantoor.

"De afgelopen anderhalf jaar werkten we voornamelijk thuis en waren we sporadisch op kantoor. Dat was geen vrijwillige keuze. Hybride werken na de coronacrisis is wél een vrijwillige keuze, dat is het verschil. Bovendien werken we dan niet alleen maar thuis, het is en-en. Én op kantoor én op een andere locatie, bijvoorbeeld thuis", zegt ze.

Ze adviseert om met het hele team het gesprek aan te gaan. "Kijk samen wat de afgelopen tijd heeft opgeleverd, wat goed is gegaan en je graag wilt behouden en welke dingen juist moeten veranderen. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat we het afgelopen jaar een ontzettend hoge productiviteit hadden, maar tegelijkertijd dat mensen uitgeput zijn. We zijn knetterhard gaan werken, maar niet per se slimmer. Daar valt bijvoorbeeld nog veel te winnen. Daarom is het goed om samen een plan te maken. Samen experimenteren en leren, zorgt bovendien ook voor verbinding."

Hoe kun je slim hybride werken?
Dat is voor iedereen, elke organisatie en elk team anders, meent Gonny. De enige manier om erachter te komen wat werkt, is door dit met elkaar te verkennen, afspraken te maken en dingen te proberen in de praktijk. Giet de nieuwe methode niet meteen in beton maar evalueer regelmatig of het werkt en wat beter kan.

De tendens is nu: focustijd thuis, vergaderen en brainstormen op kantoor. Gonny: "Ik vind het altijd zo jammer als ik hoor van mensen dat ze zich op kantoor niet kunnen concentreren, die mogelijkheid moet er zijn. Een diversiteit aan werkplekken helpt daarbij."

Ze oppert daarnaast om eens verder te kijken dan de standaard werkdag van 9 tot 5. Voor veel mensen is het fijn voor de werk-privébalans als de werkdag een einde heeft, maar in sommige situaties werkt het juist goed om de boel om te gooien. Als het 's avonds donker is of als je niet naar buiten mag vanwege een avondklok, ga dan 's middags sporten en 's avonds werken. "Voel die vrijheid om het werk anders te organiseren. Probeer het gewoon eens. Kleine stapjes naar grote doelen. En deel die ervaring met collega’s."

Is het niet heel onhandig aan hybride werken dat je twee werkplekken hebt, eentje thuis een een op kantoor?
Gonny: "Voor mij is het niet per se thuis of op kantoor. Het kan overal zijn. Zelf neem ik altijd mijn laptop mee naar een afspraak. Als ik er wat eerder ben, kan ik nog wat werk doen. En als ik klaar ben er er staat file, klap ik ter plekke nog even mijn laptop open. Het is wel verstandig om zoveel mogelijk digitaal te werken. Als je veel met papieren processen werkt, wordt het lastiger. Belangrijk is dat het werk leidend is, voor waar en wanneer je werkt."

Hoe gaan we vergaderen als we straks massaal hybride werken?
"Ik hoor van veel mensen dat hybride vergaderen niet goed werkt, omdat je dan een ongelijk speelveld hebt. Daarom adviseer ik altijd dat de mensen die wel bij elkaar in een ruimte zijn, toch hun laptop openklappen en hun camera gebruiken", zegt Gonny.

"Denk ook goed na welke type meetings je hybride wilt doen en welke niet. Met onze eigen organisatie vergaderen we een keer in de zes weken. Dat blijven we doen, maar we richten het wel anders in. De eerste twee keer doen we het hybride, de derde keer spreken we wel af op kantoor. Maar dan maken we er wel iets speciaals van, een meeting die nog waardevoller is. We zijn dan niet alleen bezig met de inhoud, maar ook met creativiteit en we doen leuke dingen samen. Zo voelen we ons nog meer verbonden met elkaar en de organisatie. Het gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit."


Gaat je voorkeur ook uit naar hybride werken of werk je liever fulltime op kantoor? Deel je voorkeur met ons.