Een snelle tip om hyperpigmentatie binnen 5 minuten te verhullen met make-up

Veel vrouwen krijgen op een zeker moment in hun leven te maken met donkere vlekjes als gevolg van hyperpigmentatie. Je kunt deze behandelen met huidverzorgingsproducten om het te verminderen. Maar heb je geen behoefte om de hyperpigmentatie te bestrijden of ben je op zoek naar een snelle en effectieve oplossing om de vlekjes te verhullen? Make-up artist Samantha de Haas- Baggerman deelt welke make-up tips je daarbij kunnen helpen.

Door: Daphne van Kaam

Wat is hyperpigmentatie?

- Hyperpigmentatie zijn verkleuringen in de huid die donkere vlekjes, sproetjes en littekens op de huid vormen, voornamelijk op het voorhoofd, bij de slaap of op de wangen.

- Het ontstaat vooral door de zon, omdat UV-stralen de productie van melanine in je huid verhogen. Deze productie raakt verstoord als je verbrandt waardoor er veranderingen in het dna-pigment van de huid ontstaan.

- Je kan te maken krijgen met hyperpigmentatie door hormonale schommelingen tijdens de zwangerschap en de aanmaak van oestrogeen, het hormoon dat de melanocytenproductie van pigment stimuleert.

- Je kan ook een genetische aanleg hebben voor hyperpigmentatie, maar wist je dat ook blauw licht van een scherm hyperpigmentatie kan aanwakkeren?

Verhul je hyperpigmentatie binnen 5 minuten
Samantha: “Wanneer de kleur van de pigmentvlekken redelijk licht is, heb je vaak aan een CC-cream al genoeg. In CC-cream zit namelijk een oranje ondertoon die de donkerdere kleur van de hyperpigmentatie goed verbergt. Hoe sterker je pigmentatie en hoe donkerder de vlekjes, hoe beter het product moet dekken. Dan heb je aan een CC-cream alleen niet genoeg en is het aan te raden om te werken met een color correcting concealer en een foundation. In een color correcting concealer zit veel pigment waardoor de kleur van de pigmentvlekken goed wordt gecorrigeerd. Zorg altijd dat je een ondertoon kiest die past bij jouw huid. Bij een zwarte huid kun je het beste kiezen voor een oranje tint kleur corrector. Een getinte huid gaat vaak goed samen met een abrikoos kleur en de witte huid met een perzik kleurtint. Als je de pigmentatie hebt gecorrigeerd, kun je een foundation aanbrengen. Kies dan wel altijd een tint in je eigen huidskleur, zo sluit je basis make-up mooi aan bij de rest van de huid.”

Over Samantha Baggerman
Samantha was 13 jaar werkzaam als make-up artist en trainer voor MAC. Ook werkte ze 2 jaar als Educatie & Pro manager bij NYX pmu. Ze heeft daarnaast menig make-up artists in spe opgeleid tot volwaardig professional. Nu werkt ze op freelance basis als make-up artist.

Wat is jouw tip tegen hyperpigmentatie? Deel het in de comments.

Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden en privacy policy.