Maak bananenbrood zonder toegevoegde suikers en vol goede voedingsstoffen

volgens het recept van voedingscoach Naela Health

Annalena van Naela Health is voedingscoach en weet alles van bewust eten. Een van haar favoriete recepten is bananenbrood zónder toegevoegde suikers. Het smaakt als een toetje, maar zit vol goede voedingsstoffen. Wil je het ultieme feel good recept zelf maken? Dit is het recept!

Door: Daphne van Kaam

Ingrediënten:

  • 5 verse biologische eieren
  • 5 rijpe bananen
  • 2 dadels
  • 250 g amandelmeel of gedeeltelijk havermout
  • optioneel: 1 scoop eiwitpoeder (neutrale smaak)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 handjes pecannoten of walnoten

Stap 1. Bananen voor extra energie en een gezonde spijsvertering
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak de bananen erbij en snijd deze in stukken. Bananen zijn een geweldige energiebron en helpen bij het ondersteunen van een gezonde spijsvertering. Pak een grote kom en leg de stukken banaan hierin.

Stap 2. Je bloedsuikerspiegel in balans met eieren
Pak de eieren erbij en voeg deze ook toe aan de kom. De eieren zijn een fijne bron van eiwitten vol met goede vetten om de bloedsuikerspiegel in balans te brengen. Dit zorgt weer voor langdurige energie en een verzadigd gevoel.

Stap 3. Voeg de perfecte vervanging voor geraffineerde suikers toe
Dadels vormen de perfecte vervanging voor geraffineerde suikers. Voeg deze toe aan de kom met bananen en meng de ingrediënten met een staafmixer, blender of een keukenmachine, totdat er een luchtige massa ontstaat. Dadels zijn rijk aan voedingsvezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Geraffineerde suikers zorgen daarentegen voor enorme bloedsuikerschommelingen en kunnen een voorbode zijn van onder andere ernstige hart- en vaataandoeningen en andere ziekten.

Stap 4. Brain foods voor meer focus
Schep vervolgens het amandelmeel en het eiwitpoeder langzaam door het mengsel heen en roer het deeg goed door. Als dit goed is vermengd kun je ook de gebroken noten aan het geheel toevoegen. Noten zijn brainfood en zoals de naam al zegt supergoed voor je brein. Ook helpen ze bij het ondersteunen van de hormoonbalans. Voeg daarna het bakpoeder toe en vermeng dit goed.

Stap 5. Voila, healthy bananenbrood
Bijna klaar. Giet het deeg nu in een ingevette of met bakpapier bedekte broodvorm. Zet het in de oven en bak het bananenbrood 45 minuten lang. Even laten afkoelen en voila; heerlijk, gezond bananenbrood. Perfect voor het ontbijt of als tussendoortje.

Extra tip: Serveer het bananenbrood met blauwe bessen, notenboter of magere kwark.

Verder lezen? Become a Qey member!

Registreren