Renée Vervoorn

over haar fitness boutique keten PLTS, ondernemen en navigeren in moeilijke tijden

Renée Vervoorn had al een succesvolle carrière als model en presentatrice en runt sinds 2017 het populaire fitness boutique keten PLTS. Daarmee blaast ze de Nederlandse wereld van pilates nieuw leven in en introduceert ze deze hype uit Los Angeles als eerste in Nederland. We bespreken met haar de kracht van het PLTS concept, hoe ze als ondernemer navigeert in deze moeilijke tijden en blikken voorzichtig vooruit naar de toekomst.

Door: Daphne van Kaam

Qey: Hoe ontstond het idee voor je huidige bedrijf PLTS?
“Ik ben met reformer pilates gestart nadat ik bevallen was van mijn jongste dochter, die inmiddels 7,5 jaar oud is. Ik vond het heel doeltreffend en zag het effect op mijn lijf, maar ik vond het ook heel saai. Ik deed het een keer in de week en na 40 minuten keek ik op de klok en dacht ik: moet ik nog 20 minuten hier op dit apparaat liggen? Wel merkte ik een positief effect op mijn ‘core’, houding en de rest van mijn lijf en daarom bleef ik het een keer per week volgen. Tijdens een vakantie met mijn gezin in LA volgde ik verschillende lesjes van barre tot aan reformer pilates. Toen ontdekte ik een nieuw concept reformer pilates. Er werd gebruik gemaakt van modernere pilates apparaten en muziek. Er zat veel meer een fun element in en ik werd er laaiend enthousiast van. Toen ik deze lessen volgde dacht ik: dit is te gek. Dit moet ik naar Nederland halen, want dit hebben wij nog niet.”

Qey: Zo gezegd zo gedaan, hoe verliep dit proces?
“Ik heb een jaar nagedacht over de propositie en over hoe ik dit concept uit Amerika zou vertalen naar de Europese markt. Ook ging ik nadenken over hoe ik het nog beter zou kunnen maken. Als ik het gewone reformer pilates een 4 zou geven en ik wil naar een cijfer 10, dan zat wat ik in Amerika had ontdekt halverwege. Het kon naar mijn idee dus nóg beter. We hebben toen een jaar genomen om aan het merk en het concept te bouwen. De hele customer journey vanaf het boeken van een les tot aan het afronden van de les in de studio dachten we uit. In 2017 opende we onze eerste studio op de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Vanaf toen ging het eigenlijk heel snel.”

Qey: Wat is de kracht van het PLTS concept?
"De kracht zit ‘m in de mix van allerlei factoren, waardoor de klant niet alleen alle spiergroepen traint in 50 minuten, maar ook écht een positieve en empowering ervaring heeft. Het beat driven lesconcept hebben wij zelf ontwikkeld en elke maand vormgeven door verschillende nieuwe routines te creëren. Daarnaast spelen de de kwaliteit van de trainers, de voor ons gemaakte playlists door een DJ die we kennen uit Ibiza en de front of house ontvangst in de studio ook mee. De totale ervaring maakt ons uniek en onderscheidend. PLTS is pilatesmeets fitness. Het is krachttraining vanuit de principes van pilates. Het mooie is dat je een ander soort type spiervezel aanspreekt, namelijk de Slow-twitch muscle fibers. Deze vorm van trainen zorgt ervoor dat je spieren niet uitzetten. Dit is iets wat veel mensen graag willen, ze willen wel spieren opbouwen maar niet bulken of grof worden. Echter ligt onze echte kracht bij de boodschap die we overbrengen naar elke man of vrouw. We hebben het niet zozeer over hoe goed je er van reformer pilates uit gaat zien, dat ervaren klanten op den duur zelf. We communiceren vooral hoe goed je je ervan gaat voelen. Dat is denk ik ook de leidraad voor het succes. Tijdens een PLTS work-out ga je 50 minuten even uit je hoofd en in je lijf. Je bent bezig met balans, trainen en maakt een mind-muscle connection.”

Qey: Waarom vind jij ondernemen zo te gek?
“Wat ik heel tof vind en wat mij op persoonlijk niveau echt een boost heeft gegeven? Het begon jaren geleden in Amerika met een idee. Ik weet nog goed dat ik in dat tuintje van het Airbnb huis zat en het voor me zag. Ik zag het licht, de inrichting, de muziek en het type klant. Als het dan uiteindelijk lukt om het merk vorm te geven en uit te rollen tot een succesvol concept, geeft dat een enorme kick. Ik ben super ambitieus, er zit een vuurtje in mij.”

“Gezonde voeding, mindset, bewegen, sport en plezier maken zijn mijn onmisbare ingrediënten voor een kwalitatief leven.”

Q

Qey: Hoe heb jij de gevolgen van COVID-19 ervaren als ondernemer?
“Deze situatie was voor mij als fitnessondernemer heel pittig. Dit is een hele uitdagende tijd. Het feit dat de studio’s zo lang dicht zijn geweest, is heel rot en we moeten supercreatief blijven. In ons geval betekent dat nieuwe ideeën ontwikkelen. We zijn overgestapt op livestreams en outdoor lessen. Hier hebben we allemaal nieuwe tools en equipment voor moeten aanschaffen. Als ondernemer ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden en groei. Het afgelopen jaar was het eigenlijk meer crisismanagement. Dit jaar heb ik dus echt mijn best moeten doen om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Deze tijd vereist nog meer focus op mijn mentale gesteldheid en daar investeer ik heel hard in.”

Qey: Hoe zorg jij voor een positieve mindset in deze tijd?
“Mensen willen weer bewegen, iedereen heeft daar behoefte aan. Thuis sporten is hartstikke handig, maar er is niets zo fijn als in een ruimte staan, goede muziek horen, de energie van andere mensen voelen en 50 minuten meegenomen worden in een prachtige ervaring. Ik geloof dat we nu echt, meer dan ooit goed voor onszelf moeten zorgen.”

Qey: Wat zijn volgens jou onmisbare ingrediënten voor een kwalitatief leven?
“Een balans tussen gezonde voeding, mindset, bewegen, sport en plezier maken. Als we een weekend in Ibiza zijn en met vrienden tot diep in de nacht wijntjes drinken en plezier maken, dan neem ik het op de koop toe dat ik de dag erna moe ben. Mijn grootste learning van ouder worden is dat ik hier niet te streng in moet zijn. Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. De ene keer leg ik nadruk op het ene, zoals plezier en dan weer op andere, zoals discipline.”

Qey: Durf jij vooruit te kijken naar de toekomst?
“Ik ben hartstikke ambitieus en ik zou het PLTS concept zeker nog willen uitrollen naar meer studio’s, misschien zelfs wel buiten Nederland. Tegelijkertijd denk ik dat we nu ook tijd nodig hebben om ons te herpakken. We zijn langer dan een half jaar dicht geweest, dat is voor een jong bedrijf heel heftig. Daar moeten we eerst van herstellen. First things first en met kleine stapjes vooruit.”

Quote Start

“Als ondernemer ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden en groei.”

Quote End

Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden en privacy policy.