De Qey regels van een bohemian interieur

volgens interieurstylist Yvet van Riek

Natuurlijke materialen, aardetinten, organische patronen en keramieken accessoires. Het zijn onmisbare ingrediënten voor een bohemian stijl volgens interieurstylist Yvet van Riek. Wil je een gevoel van een mooie zomer door je huis laten waaien en weten hoe je deze stijl zelf kunt laten terugkomen in je interieur? Met deze simpele updates neemt Yvet je mee in de Qey regels van een bohemian interieur.

Door: Daphne van Kaam

1. Laat je inspireren door een mooie (na)zomer
Een bohemian stijl doet mij altijd denken aan een mooie zomer of nazomer. Voor mij bestaat een bohemian interieur uit natuurlijke materialen die terug komen in het textiel, de wanden, accessoires, kleuren en de verlichting. Het mooiste cadeau van de natuur is natuurlijk de zon en de prachtige schaduw, ook typisch bohemian. Mijn inspiratie hiervoor haal ik uit eilanden als Mallorca, Bali en Ibiza. Ik woon in Indonesië dus hier kan ik mijn lol op wat betreft inspiratie. Verder volg ik voor inspiratie op instagram bijvoorbeeld: Yoli and Otis, Vogue Living Nederland, Potter’s House Mallorca, Vianca Soleil, Santa Monica Proper Hotel, Kelly Wearstler en dBodhi.

2. Verwerk aardetinten
Kleur is bij deze stijl heel belangrijk. Als je dit in je interieur wilt verwerken, kun je het beste werken met rustige, natuurlijke kleuren zoals mooie aardetinten. Wat je nu ook veel ziet is het gebruik van natuurlijke verf, een soort klei voor op de muur. Deze verf geeft een hele mooie kleur en structuur die helemaal aansluit bij de bohemian stijl. Voor wat inspiratie kun je eens kijken bij de jongens van CMI Wall & Floor. Daarnaast zijn ook de kleuren van bloemen, fruit en groen super natuurlijk. Wat daarnaast ook heel goed werkt is de combinatie tussen bohemian en goud/messing, een heel mooi contrast.

3. Maak gebruik van zachte materialen
Bij een bohemian interieur passen voornamelijk natuurlijke materialen zoals linnen, katoen of bamboe. Persoonlijk vind ik hout ook heel belangrijk. Ik werk nu veel met teakhout dat een warme, Indonesische sfeer met zich meebrengt. Ook staal, marmer en aardewerk zijn allemaal producten uit de natuur. Het liefst kies ik voor gerecyclede of sustainable materialen, zo breng je ook een mooie boodschap over. Ik zie tegenwoordig dat steeds meer mensen waarden hechten aan het duurzame aspect. We willen de wereld allemaal een beetje beter maken en de natuur dichterbij ons hebben.

4. Stijl de ruimte met organische patronen
Organische patronen of mooie bloemen en planten passen supergoed bij deze stijl. Ook kun je de patronen terug laten komen door het gebruik van marmer of in het materiaal op de muur. Een kussen met een spannende weaving of een mooi quilt op de bank zijn ook helemaal bohemian.

5. Laat accessoires niet ontbreken
Denk aan mooie keramieke objecten zoals vazen of handgemaakte mokken. De kwaliteit en het verhaal achter de producten vind ik zelf altijd heel belangrijk. Daarnaast passen planten goed bij de natuurlijke vibes van deze stijl. Om warmte en gezelligheid te creëren zijn mooie kaarsen onmisbaar. Merken waar ik veel mee werk of geïnspireerd door raak zijn Anna & Nina, Crispsheets, Bolia, dBodhi, Casagitane, Noelle, &Mar, Maison Jolie of een fijne boutique shop. Ook ben ik een groot fan van het werk van Edith Beurskens, zij maakt geweldige 3D schilderijen van plantaardige materialen.

Over de expert
Yvet van Riek werkt al 15 jaar als interieurstylist. Ze is 10 jaar werkzaam geweest als interieurstylist bij het TV-programma Eigen Huis & Tuin en daarna gestart aan een nieuw project voor het interieur merk Dbodhi. Hiervoor verhuisde ze naar Indonesië om zich vanuit daar bezig te houden met de styling, marketing en collecties van het merk.

Quote Start

“Een bohemian interieur bestaat uit natuurlijke materialen.”

Quote End

“Werk met rustige en natuurlijke kleuren, zoals mooie aardetinten.”

Q