De succesprincipes achter (financieel) succes: 3 inspirerende vrouwen geven tips

Wat is de weg naar succes en hoe verdien je slim geld? Door hard te werken en gedag te zeggen tegen je privéleven? Nee hoor, niet per se. Qey vroeg het drie inspirerende vrouwen: ondernemer Steffy Roos du Maine van Mindful & Miljonair, Myrthe de Groot van vastgoedbedrijf Actief en Annelou de Groot, development director bij een vastgoedorganisatie.

Door: Yasmine Esser

Quote Start

Jarenlang was ik ervan overtuigd dat ik hard moest werken, anders verdiende ik mijn financiële succes niet, ik werkte mezelf bijna over de kop. Dat veranderde toen ik me ging verdiepen in spiritualiteit.

Steffy Roos du Maine, auteur Mindful & Miljonair.

Quote End

Steffy Roos du Maine is ondernemer, onder andere bekend van haar letselschade bedrijf JBL&G. Dit jaar verscheen haar boek Mindful & Miljonair, over hoe spiritualiteit je kan helpen bij (financieel) succes.
"Jarenlang was ik ervan overtuigd dat ik hard moest werken, anders verdiende ik mijn financiële succes niet, ik werkte mezelf bijna over de kop. Bovendien zag ik geld als een graadmeter van mijn succes. Inmiddels zie ik het als energie. Dat veranderde toen ik me ging verdiepen in spiritualiteit, sindsdien geloof ik niet meer dat ik per se hard moet werken om succesvol te zijn en kan ik beter loslaten. Natuurlijk moet je niet achterover leunen, maar je moet de júiste dingen doen. Ik vraag me nu beter af wat het bedrijf nodig heeft. Wat me ook geholpen heeft: de wetenschap dat ik geen geld nodig heb om gelukkig te zijn. Ik ben namelijk opgegroeid in de bijstand en was toen heel gelukkig. Al was ik, toen ik het eenmaal had, best bang om het kwijt te raken hoor. Ik vond het in het begin ook moeilijk om geld aan mezelf uit te geven. Dan dacht ik: het gaat nu heel goed met het bedrijf, maar straks misschien niet meer. Spiritualiteit heeft mijn relatie met geld verbeterd. Ik ben nu relaxter. Ik kan nog steeds denken dat iets veel geld kost, maar als ik het het geld waard vind, geef ik het toch uit."

Quote Start

Als je slim bent in vastgoed, neem je een financiering om vastgoed te kopen. Dat betekent vaak dat je maar 30 procent eigen vermogen moet hebben. Heb je niet veel geld, dan kun je beginnen met een garagebox of parkeerplaats.

Myrthe de Groot, vastgoedbelegger en eigenaar Actief.

Quote End

Annelou de Groot is development director bij IWG (International Workplace Group), het moederbedrijf van flexkantoren als Spaces en Regus. 
"Doe werk dat je leuk vindt en laat je niet leiden door status. Op mijn werk probeer ik ervoor te zorgen dat iedereen in zijn of haar kracht staat, omdat je dan een betere werknemer bent. Het doet er in mijn ogen niet toe wat een 'hoge' of 'lage' functie is. Wat er vaak gebeurt: je maakt promotie, krijgt een nieuwe functietitel en je wordt manager, terwijl je het eigenlijk heel leuk vond om met klanten te spreken, stukken te schrijven of sales te doen. Bij een vorige werkgever heb ik eens de boel radicaal omgegooid. Ik heb lange gesprekken gevoerd met iedereen en toen gezegd wie wat ging doen. Daar schrokken mensen wel van, want ik had niet naar rangen en standen gekeken, maar uiteindelijk was iedereen veel gelukkiger. Ook geloof ik in werken waar en wanneer je wilt. Toen ik begon bij IWG, werd er letterlijk gezegd tegen me: 'het maakt ons niet uit waar je werkt of wanneer en in hoeveel tijd, als je je doelen en targets maar haalt'. Dat vind ik echt waanzinnig. Zelf check ik constant mijn telefoon – rond etenstijd, voor het slapengaan – waardoor ik zelden écht vrij ben. Maar daardoor kan ik op een werkdag ook even naar mijn favoriete boetiek zonder schuldgevoel."

Lees hier het interview met Annelou de Groot. 

Quote Start

Doe werk dat je leuk vindt en laat je niet leiden door status

Annelou de Groot is development director bij IWG.

Quote End

Myrthe de Groot is eigenaar van Actief, een bedrijf dat vastgoedbeleggers en mensen die willen starten met beleggen in vastgoed, helpt. Dat doet het bedrijf onder andere door trainingen en een lidmaatschap met bijbehorend netwerk.
"Ik ben niet heel rijk opgegroeid. Ik vond het daarom wel lekker om geld op de bank te hebben, toen het net goed ging met mijn bedrijf. Hoewel ik allang alles wist over vastgoed, duurde het toch drie jaar voor ik zelf mijn eerste pand kocht. Ik vond het toch spannend als het om mijn eigen geld ging. Inmiddels denk ik: ik had veel eerder moeten beginnen. Ik heb veel bedrijfsonroerend goed. Dus ik beleg heel bewust in bijvoorbeeld winkels en tegenwoordig wat in kantoren. Dat is leuker, omdat er wat minder regels zijn ten opzichte van woningen. Beleggen in vastgoed is vaak al sneller mogelijk dan je denkt. Als je slim bent in vastgoed, neem je een financiering om vastgoed te kopen. Dat betekent vaak dat je maar 30 procent eigen vermogen moet hebben. Heb je niet veel geld, dan kun je bijvoorbeeld beginnen met een garagebox of parkeerplaats. Die opbrengsten kun je dan weer investeren en dan krijg je op een gegeven moment een soort sneeuwbaleffect. Dan ga je rendement maken op je rendement. En als je dat maar lang genoeg volhoudt, dan ga je keihard. Daar kan je niet meer tegenaan werken. Dus ik zeg: hoe eerder je kan beginnen, hoe beter. Natuurlijk brengt beleggen ook risico's met zich mee. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen en zorg dat je een buffer op de bank hebt. Bovendien is het geen manier om snel geld te verdienen, beleggen in vastgoed is een langetermijnproject."

Benieuwd naar meer tips en het interview met Myrthe? Lees dit artikel

Wat is jouw tip voor meer financieel succes?

Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden en privacy policy.