Waarom gaan mijn oproepen rechtstreeks naar voicemail Android?

Als je telefoon direct doorschakelt naar de voicemail is waarschijnlijk de Niet Storen-functie op je toestel actief. Met ‘Niet storen’ schakel je geluid uit voor oproepen, waarschuwingen en meldingen die je ontvangt terwijl je telefoon vergrendeld is.

Waarom krijg ik geen oproepen binnen?

Kan geen oproepen plaatsen of ontvangen naar en van alle contacten. Controleer of VoLTE is ingeschakeld op uw telefoon. … Het HD-pictogram wordt weergegeven nadat VoLTE is ingeschakeld. Controleer of het 2G-/3G-signaal normaal is op uw telefoon als uw telefoon de VoLTE-functie van uw provider niet ondersteunt.

Waarom gaat de telefoon niet over?

Controleer of het doorschakelen van oproepen is ingeschakeld. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Telefoon ‘> ‘Doorschakelen’ en zorg dat ‘Doorschakelen’ is uitgeschakeld. Controleer of Houd onbekende bellers stil is ingeschakeld. Als dit is ingeschakeld, moeten bellers in uw Contacten of in Recent staan.

Kan niet meer bellen met mobiel?

In veel gevallen is het probleem op te lossen door de telefoon opnieuw op te starten. De verbinding wordt dan gereset en je telefoon maakt dan opnieuw verbinding met het mobiele netwerk. Waarschijnlijk kun je daarna weer bellen.

Kan niet opnemen als iemand belt?

Ga verantwoord om met de opnamefunctie voor gesprekken en zet deze alleen aan als het nodig is.

  • Open de app Telefoon. op je Android-apparaat.
  • Tik rechtsboven op Meer opties Instellingen. Gespreksopnamen.
  • Zet onder Altijd opnemen de optie Nummers die niet in je contacten staan aan.
  • Tik op Altijd opnemen.

Wat als je direct voicemail krijgt?

Als je telefoon direct doorschakelt naar de voicemail is waarschijnlijk de Niet Storen-functie op je toestel actief. Met ‘Niet storen’ schakel je geluid uit voor oproepen, waarschuwingen en meldingen die je ontvangt terwijl je telefoon vergrendeld is.

Waarom kan ik niet bellen met Orange?

Als u niet meer kan bellen, zet dan eerst uw gsm uit en opnieuw aan. U kan ook uw simkaart in een ander toestel steken om na te gaan of het probleem bij uw kaart of bij het toestel ligt. Blijft het probleem zich voordoen, dan kan u best onze medewerkers bellen op het gratis nummer 0800 95 96 2.

Kan niet bellen of gebeld worden KPN?

Toestel uit- en aanzetten In veel gevallen is het probleem op te lossen door je telefoon opnieuw te starten. Druk de power-knop in tot de telefoon is uitgeschakeld of totdat je de optie “uitschakelen” krijgt. De vliegtuigmodus schakelt alle draadloze verbindingen uit. Zoals de bel-, wifi- en bluetoothverbinding.

Wat betekent het als je iemand belt en er staat niet beschikbaar?

Het beste antwoord Dat zit er op dit moment een storing in die verbinding, waardoor er geen telefonisch contact tot stand gebracht kan worden. Probeer het over een kwartiertje nog een keer, dan is de storing misschien verholpen en is de mogelijkheid om te telefoneren wel weer beschikbaar.

Wat is een inkomende Voice oproep?

Je telefoon instellen om Google Voice-gesprekken te plaatsen en te ontvangen. Met je Google Voice-nummer kun je bellen en gebeld worden via voice.google.com of de Google Voice-app. … Als gesprekken doorschakelen is ingesteld, gaan gesprekken naar je Google Voice-nummer over op je gekoppelde telefoons.

Kan wel bellen maar niet gebeld worden Hollandsnieuwe?

Een soft reset, indien mogelijk, kan gestart worden door het tegelijkertijd ingedrukt houden van de centrale toets en de aan/uit-toets. Bel vanaf een ander toestel naar je mobiele nummer en schakel het toestel vervolgens weer in. … schakel het toestel vervolgens weer in. Probleem nog niet opgelost?

Kan niet bellen of gebeld worden met vaste telefoon?

Alle opties van resetten, uitschakelen modem, uitschakelen vaste telefoon, andere telefoon hebben niet geholpen. Als het goed is brand het voip lampje (tel symbool op T50) brand het niet dan is je modem niet goed geprovisiond brand het wel probeer dan ook even de andere telefoon poort op het modem.

Kan niet bellen of gebeld worden simpel?

In sommige gevallen kan je telefoon de verbinding met het netwerk verliezen. Je kunt dan niet meer bellen, internetten of sms’en met je simkaart. We adviseren je om dan je toestel volledig uit te schakelen. Als je de telefoon vervolgens weer opstart, wordt er een nieuwe netwerkverbinding gemaakt.

Wat is de provider van simpel?

Simpel is een budgetprovider die gebruik maakt van het netwerk van T-Mobile. Simpel biedt geen smartphone in combinatie met een abonnement.

Hoe kan het dat je 4G het niet doet?

Stap 1: Zet je mobiele telefoon even uit- en aan zodat je simkaart opnieuw verbinding maakt met het netwerk. Stap 2 (Bij geen verbinding met 4G): Heb je wel verbinding met 3G? Controleer dan of je iPhone of Android mobiele telefoon staat ingesteld op 4G. … Stap 5: Herstel de internetinstellingen op je mobiele telefoon.

Waarom doet mijn 4G het niet hollandsnieuwe?

telefoon instellen Is je toestel geschikt voor 4G, maar zie je geen 4G rechtsboven bij je netwerk? Dan kan het zijn dat je toestelinstellingen nog niet goed staan. Gebruik hiervoor onze toestelhulp. Selecteer je toestel en volg stap voor stap de instructies om 4G internet te activeren op jouw toestel.

Waar valt Belsimpel onder?

Belsimpel is een onderdeel van MobielWerkt B.V.

Is Simyo onderdeel van KPN?

Je krijgt dit voordeel als je een Simyo Sim Only abonnement hebt en op een adres woont met een KPN Thuis (internet en eventueel TV) abonnement. Simyo maakt gebruik van het betrouwbare KPN netwerk. En daarom bieden wij samen met KPN dit extra voordeel aan. In dit artikel vertellen we je alles over Simyo compleet.

Hoe goed is het netwerk van Simpel?

Met Simpel maak je gebruik van het 4G-netwerk van T-Mobile, het snelste en als beste geteste netwerk van Nederland. De nieuwste technologie?n zorgen voor een uitstekende dekking binnen- en buitenshuis. … Voor het vijfde jaar op rij kwam het netwerk van T-Mobile ook in december 2020 weer als grote winnaar uit de bus.